Blogg

Sju sätt att utforma mattor hemma, nr 6 kommer att chockera dig

Lägg till Fybernots-mattor i ett rum som saknar spänning och problemlöst. Även om det ensamma är en tillräckligt bra anledning att dekorera med olika typer av mattor, finns det många andra mattor som är lika övertygande. Du kan till och med säga att det kompletterar ett rum genom att knyta ihop alla de olika bitarna visuellt enligt dina önskemål. En matta kan förankra ett rum, definiera det, lägga till värme och hjälpa till att lägga ett rums inredning väl.

Det är en giltig fråga hur man stylar mattor.

Hur designar jag mitt hus med olika mattor?

Beväpnad med en koncentrerad förståelse för hur man designar huset är det dags att bryta ner hur man kan utnyttja ditt nyfunna hus så att det ser bättre ut än andra.

Det finns flera olika sätt att dekorera ditt hem eller lägenhet, kontor med våra mattor, men vi börjar med sju av dem som jag gillar:

1.Använd mattor för att definiera områden

Använd en matta för att definiera eller separera områden, t.ex. Sovhytt, sittplatser eller matplatser och foajéer. Detta är särskilt användbart i en studiolägenhet eller i större rum som behöver definition och ett annat utseende.

2. Skapa variation

Du kan använda mattor för att skapa variation i ett utrymme oavsett om det är ett stort eller kort utrymme. När du använder två olika mattor i samma rum, tänk på att mattor av samma storlek visuellt kan skära rummet i två delar. Använd mattor i olika storlekar för att skapa en känsla av variation.

3. skapa harmoni

När du använder mer än en matta är det bättre när mattorna kompletterar varandra i stil, färger. Om inte, kan du få en skakande eller obehaglig effekt. För många "stridande" mönster i ett rum kommer att göra sig av med någon känsla av harmoni.

4. Få idéer för ett färgschema

Använd din favoritmatta som bas för färgschemat i ett rum som du vill dekorera. Å andra sidan, om du lägger till dem när du har dina möbler på plats, kan du använda mattan för att accentuera eller binda i dina befintliga färger.

5.Kontrollera volymen

Använd en matta för att visuellt tysta ett rum eller öka volymen efter behov. Om din klädsel eller tapet har ett utsmyckat mönster, välj en matta som är mer subtil. När väggar och klädsel är ganska dämpade kan du prova ett livligare mönster eller djärvare färger för att ge mer intresse för rummet.

6. Skapa en kontaktpunkt

Använd en matta som kontaktpunkt för ditt rum, eftersom mattor kan göra en enorm inverkan. För att göra det kan du skapa kontrast genom att måla dina väggar en nyans som ekar en av din matts accentfärger.

7. Se till att få rätt storlek

När du köper en matta i rummet, subtraherar du 3 meter från rummets längd och bredd. Om du lämnar golvet nere i kanterna ser rummet lite större ut. När du lägger en matta under matbordet, lämna minst 24 ″ av mattan från kanten av bordet på alla sidor. Detta gör att stolarna kan sitta kvar på mattan, även när de dras ut för att låta någon sitta. Löpare bör vara 4 tum smalare än din hall och 18 till 24 tum kortare. Se till att de är tillräckligt breda för att rymma båda fötterna på mattan när du går.

Slutsats:

Använd alltid ett foder för att förhindra att mattan glider eller kryper. Mattfodret bör vara lämpligt för din golvtyp och vara av rätt storlek för att helt undvika att mattan glider.

Hur man utformar mattor i huset, snälla dela dina tankar?

Lämna en kommentar

5 tankar om “Sju sätt att utforma mattor hemma, nr 6 kommer att chockera dig"

 1. film säger:

  Ditt sätt att beskriva allt i den här artikeln är faktiskt trevligt, alla kan lätt vara medvetna om det, tack så mycket. Merilee Walther Carolyne

  1. Tack!

  2. Afaaq Saeed säger:

   Tack Marlie

 2. Naheed Mir säger:

  Verkligen väldigt glad att säga, din blogg "Seven Ways to Style Rugs in Home" är väldigt intressant att läsa. Du har nästan nämnt varje punkt för att designa ett hus med en annan matta. Jag har hittat nästan samma tillvägagångssätt på https://www.rugknots.com/ men dessa mattor är extremt dyra.

  1. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *